2019. július 22., hétfő

nizzából hazafelé

hosszú út volt

de kellemesen telt el, két hasonlókorú lány (unokatestvérek)  társaságában

egyikőjük Bécsben lakott, és mivel nekem bizonytalan volt ott a szállásom  (s nem volt csatlakozásom tovább (130 shillingem volt meg egy papir a nagybátyámtól, különböző tudnivalókkal, hogy pl mit kell mondani a hordárnak, a szállóban, (was zahle Ich bitte) meg ha nem elég a pénz Bársony Rózsikától kérjek, hogy érem el stb.) nos levette a szálláskeresés nehézségeit a vállamról a bécsi kislány (utólag tudtam meg hogy aznap nehéz is lett volna szállást kapni mert volt valami a városban) nos ő vendégül látott..

nagyon aranyosan fogadtak a szülei is, az apjáról kiderült hogy magyar származású, és megmutatták az esti Bécset, közben beszélgettünk, eleyenitette magyar szókincsét (sose felejtem milyen boldog volt a csillár szóért )

megvacsiztunk otthon, szépen terített asztalnál, elegánsan

kaptam jó ágyat

és másnap délelőtt kikísértek a pályaudvarra is

nagyon hálás vagyok nekik

azóta se láttam őket, sőt meg is szakadt minden kapcsolat, (köszönőlevelet, rá választ leszmitva) csak a lány unokatestvérével leveleztem, egy darabig (angolul) -- nagyon szép írása volt, ma is előtteme van...de meg is kereshetném a szép képeslapjait, valahol.... azt hiszem Gabynak hívták...

55 éve....


julius 15

2 megjegyzés:

  1. Bársony Rózsi, fantasztikusan táncolt! Nem tudtam betelni a mozgáskultúrával, amit egy-két filmen láttam. Találkoztál vele, esetleg máskor?

    VálaszTörlés
  2. persze, rengeteget voltunk együtt (már amikor nagybátyámék is Bécsbe költöztek, nagyon kedves volt és jó héziasszony is:)

    VálaszTörlés