2023. március 24., péntek

MÉRGES 2010 MÁRC 24

 tegnap a reggeli műsor ismétlésekor megütötte valami a fülemet, de nagyon!

a városom nevét hallottam, de jól? arról volt szó, hogy a csapvizet tesztelte 5 városban a fogyasztóvédelem , és mindenhol elfogadható eredményeket találtak, megnyugtatót, ami alapján lehet inni csapvizet nyugodtan, kivéve Makót - mert ott bizony 3szorosa a víz ARZÉNtartalma az -EU szabvány szerint-megengedettnek...

hát mit mondjak még? - engem nem nyugtattak meg - merthogy én pont itt lakok, és lakunk itt egypáran, és a környező délalföldi települések vize se jobb - mint tudott - mondott valami ilyesmit a tesztelő fogyasztóvédő....( talán mert a talajviz stb... és mi vagyunk legalacsonyabban)

ezzel még úgyse nyugtatott meg.

aztán utánanéztem a neten, találtam pár hirt ugyanerről, lényege, hogy már régóta tudott ez a helyzet, és decemberben járt le a többéves haladék a helyzet javitásásra, az EU szabvány alapján. Igy elképzelhető, hogy rövidesen lajtkocsikból kapjuk az iható vizet, vagy tasakból (mint a tasakos tejet). Addig meg - mindenesetre elkezdtem én is ásványvizeket szorgalmasabban venni.

De a kávémat már nem esett olyan jól meginni ma reggel, mert hogy a forralás se szünteti meg az arzéntartalmat...

Mert hogy nem csak ivásra alkalmatlan az arzénos víz, hanem főzésre azaz evésre sem...

Tanácstalan vagyok

és nem értem, hogy egyesek miért úgy közelítik meg a kérdést, hogy túl szigorú az EU által megállapított határérték, mert belekalkulálják a tengeri halakból elfogyasztott arzénmennyiséget is, holott mifelénk nem is eszünk annyi tengeri halat.

Hoppá, én ma pont azt ebédeltem... igaz nem is mertem hozzá vizet inni, pedig ezúttal volt pohár is és kancsóba teletöltött víz is az éttermi asztalon.

aliz2. :: 2010. márc. 24. 19:18 :: 4 komment
Kategóriák: naplószerűség, vélemény ::

Címkék: egészség, hirek, MAKÓ

1 megjegyzés: