2023. március 4., szombat

menj ki

 



ha kimozdulsz otthonról

mindig történik valami


ha otthon maradsz magadban

csak magadba tekeredsz


tévéismétlésekbe

régi fotókba, levelekbe


menj hát kifele!

a bent csak ismétel


mint a tévéműsorok



1 megjegyzés:

  1. Nagy Ágnes
    Én a rádióból figyeltem...

    Gonda Julia
    hánytól, én ebéd után véletlen bicajoztam arra 🙂

    Nagy Ágnes
    Gonda Julia
    reggeltől hallgattam.
    Igazából olyan volt, mintha egy másik várost mutatnának be. Persze hiteles dolgok hangzottak el, csak az elhangzott információk fölülemelkedtek a valóságos városon. Aki benne él, vagy akár a múltban is lehetett némi köze a városhoz, az erzékeli és ott látja a hulló vakolatokat, a régi, romjaiban is szép épületek között cafrangosan és oda nem illőn villanó makoveces , a rosszul, hanyagul öltöztetett menyasszonyt. Amikor az ócska cipő és a mosdatlan, kócos lányra csipkés ruhát adnak.
    Elhangzottak a történelmi információk mellett hasznos, jó dolgok, de amikor a mai fúvósok zenekaráról csak a jelenlegi zenekarról beszél a vezető és nem említi azt az intézményt, amelyből kinyőtt, ... Igen, mert azt az oskolát is kiiktatni készülnek. (Ütköztek az információk az érzelmeimmel.)
    Persze, ha oda kívánunk csalogatni vendéget, akkor nem a romokról, az elhanyagolt, kiiktatni kívánt intézményekről és épületekről fognak beszélni. Engem fölhergelt és a délutáni részt már nem tudtam végig
    meghallgatni, elmentem kutyát sétáltatni.
    Tudom, igazságtalan vagyok, de fáj, hogy hogyan alakul, leginkább VÁLTOZIK a város.

    Gonda Julia
    Nagy Ágnes 🙁

    Nagy Ágnes
    Gonda Julia A vàrostörtenetről beszélt Halmágyi Pali, aki mindig ízes makói őzéssel szokott, ... Most azt levetkőzve a kifejezéseiből, a folyamatos "vetkőzésre" koncentrálással egy kicsit dekoncentráltnak tűnt. (Még ő is!)
    Az állattartásról is szóltak, mint a gazdálkodás részéről: egy juhász generációs család idősebb pásztora szólt a maguk életéről, ő már a hitelesebb nyelvezetet alkalmazva. A lovarda tulajdonosa is mesélt ... Ekkor viszont a sokéve az utakról kitiltott lovasok és lovaik indítottak rezgést a lelkemben. Nem felejtve azt a fuvarost, aki a BajcsyZs. utca elején lakott , és az akkori munkát, keresetet biztosító foglalkozásától fosztották meg akkor... Nekem nem tűnt oyan zavarónak az a néhány ló, amelyekkel az utcáinkon...
    Szóval , én érzelmileg másképpen éltem meg a hallott dolgokat , mert a mögöttes egyéb információkról is van némi képem. Bennük az ifjúságom röppenő világa.

    Gonda Julia
    Nagy Ágnes érzem... a nosztalgiát!

    Erika Siegfried-Tompson
    Bizony fontos kimozdulni! Hajrá Juli! 🥰

    VálaszTörlés