2024. szeptember 3., kedd

pénztárban

 sajnos elromlott mindhárom önkiszolgáló pénztár a Sparban (pedig emiatt járok ide) igy kénytelen vagyok beleállni az egyetlen régimódi s zsúfolt pánztár előtti sorba, hosszú évek után, Szokatlan is, előttem egy lány ugrabugrál, megnézi még a kirakott koznetikai árukat , de sokallja, a sorban álló barátjával, aki fizetne, tele kosarával, ha ...mert valami  miatt leállnak...nyomogatja a kezében a mobilt, a barátnője is..valamit hebeg, hogy euróban van a pénze (de hát azzal is lehet fizetni) nem értem, a pénztáros elkezd jegyeket aláirni, áll a sor, ezek némán nyomogatnak... csak úgy megkérdem , hogy Most mi van? mire a nő, nekem esik, válogatlan trágár szavakkal, káromkodva, közli, hogy ne legyek türelmetlen ,ő is az lehete...na igen? de miattuk áll a sor! aztán megindul (az internet maradhatott ki? de senki nem mond egy pardont, se ők se a pénztáros, a sor viszont, ahogy hátranéztem , látom,  már a túlsó falig ér! (én pillanatok alatta készpénzemmel végeztem persze)

Tűrj, ne kérdezz semmit, hallgass...

2 megjegyzés:

  1. Ágnes Kováts Vörös
    Két gondolatom támadt a bejegyzés kapcsán: egyrészt, én már régen nem hordok magamnál kézpénzt (kivéve, ha piacra megyek), de ha fizetésnél néha bármi fennakadás előfordul, azt szép szóval el lehet intézni. Mindenkivel előfordulhat, sajnos, akár a pénztár automatikájával, akár az Internettel - szóval, elnézést kérni, türelmet kérni a várakozóktól, az nem kerül semmibe. A hölgynek sem tartott volna semmiből, hogy a maga baján kívül esetleg a sorbanállók problémáját is meglássa. Másrészt, azt gondolom, hogy a káromkodás, a trágár beszéd semmi szín alatt nem megengedhető nyilvános helyen. Irritál másokat, sértő és bosszantó, semmire nem jelent megoldást. Hogy otthon hogy kanyarítja el magát az ember bosszúságában, az már az ő dolga, de ha egy közösségben tartózkodik, akkor nem mindegy, hogy milyen nyelvezetet használ. Sajnos, ezt nem mindenki gondolja így.

    Gonda Julia
    Ágnes Kováts Vörös evidens!

    VálaszTörlés
  2. Frank Istvánné
    Én azon csodálkozom hogy így szeretik az önkiszolgáló pénztárt. Dolgozom az alkalmazottak helyett ingyen, elképzelhető hogy a kedvezményeket sem tudom használni és még szerencsétlekedek is hisz a pénztáros is egy "szakma"!A multi meg röhög hogy marad a pénze. Így is lehet gondolkozni sztem.

    Gonda Julia
    Frank Istvánné ugyan már ! A magam ura vagyok, a magam tempójában, szabadon!Barmi fennakadás van, azonnal orvosolják a pénztárböl. Nagyon szeretem...

    Frank Istvánné
    Gonda Julia igen míg az Ön baját orvosolják addig áll a sor mert ugyanaz a pénztáros általában.Amig kinlódik addig a pénztáros 10 vevőt elintéz.

    Gonda Julia
    SOSE ANNYIRA MINT EZÚTTAL IS, AMIRŐL IRTAM!!!!

    Gonda Julia
    MERT ADDIG SENKIT SE INTÉZETT VOLNA MIG MOST ÁLLT!!!

    Gonda Julia
    ja, ÉS egyáltalán nem "kínlódik" . pillanatok alatt intézik az elakadást csodálom is őket és köszönom nekik



    VálaszTörlés