2024. szeptember 8., vasárnap

GRÜNHUT ÉVIVEL GYEREKKORUNKBAN

 


4 megjegyzés:


  1. Tomi Ladanyi
    Igy emlekszem. Mucikanak hivtam mindig. Szuletese napjatol egy hazban laktunk, szinte egy csalad voltunk, o tiz evvel fiatalabb 'kishugom' maradt vegig. Meg ket hete is igy nevezte magat, semmit meg nem emlitve barmely problemarol. Nem tudom elhinni!
    6 é.
    Válasz
    Gonda Julia
    Te csinaltad a képet!
    6 é.
    Válasz
    Tomi Ladanyi
    Milyen jol emlekezel. Akkor mar Sipos Joskaval volt egy kozos 'fotolaboratoriumunk', egy nagyito gep egy ruhas-szekrenyben. Sajnos o is nemreg elment....

    VálaszTörlés
  2. Tomi Ladanyi
    Sajnos a draga szuleit sem ismerhetted. Misi bacsi es Bozsi neni csodalatos emberek voltak. Misi bacsi csodalatos orvos volt, mindenki imadta, igazi jo ember, szuper-intelligens, a zene is majd-mindene, meselte, hogy becsben ahol orvosi egyetemre jart, szukos penzebol mindig arra sporolt, hogy allohelyen a Staatsoperbe tudjon menni. Rendeloje is a hazunkban volt. Hosszu evekig estenkent tobbszor hetente a mi lakasunkban voltak nagy tarokk kartyapartik, draga fizika tanarom, apam kebelbaratja, Kasi Jeno bacsi allando reszvetelevel. Ot is mindenki imadta. Az erettsegi vizsgam eloestejen, keson, mikor enyhen becsipve indult haza (nagyszeru humora meg jobb volt ebben az allapotban), ahogy felsegitettem a kabatjat, megborzolta a hajamat es azt mondta: 'gondolom jol tudsz mindent az atom bombarol' es ramkacsintott. Masnap az erettsegi tetelem fizikabol az atom bomba volt.... De a Grunhut csaladdal tenyleg csaladi kozelsegben voltunk ejjel-nappal. Voltak ott is kozosen viselt nehez dolgok, mint amikor peldaul egy haztartasi alkalmazott megmergezte Bozsi nenit, aki tulelte azt, de nem minden fizikai kovetkezmeny nelkul. Istvan, vigasszon az, hogy edesanyad mar ujra egyutt van imadott, valoban rendkivul kulonleges es sokak szamara (magamat belertve) paratlan, kiemelkedo, feledhetetlen szuleivel. Nyugodj bekeben draga 'Mucikam' es 'Hugicam'...
    6 é.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. István Buk
      valóban Édesapját nem ismertem, de Édesanyját nagyon jól. úgy gondolom szeretett is. amikor volt a nagy makói árvíz, akkor Szentesen nálunk lakott. Szüleimmel nagyon jóban voltak. Mikor Gyulára költöztünk, akkor volt nagyon rossz állapotban, és amikor Éva már Mikivel volt terhes került a Gyulavári szanatóriumba, ahol ha jól emlékszem Kási Gyula kezelte. halála előtt egy nappal már egyedül mentem ki hozzá, de már nem ismert meg. Évának örök fájdalma volt, hogy unokáját nem láthatta Édesanyja.

      Törlés
    2. Domokos László
      Mi nagyon szerettük mind a Grünhut,mind a Ladányi családot.Apu állandó tarokkpartnerei voltak.12 évvel voltam idősebb Évánál.barátnőimmel:Singer Katival,Majtinszky Ágival babáztunk Vele,pelenkáztuk,tologattuk a babakocsiban,gyönyörű kreolbőrű baba volt.egyik kis combján volt egy nagy anyajegy,erre emlékszem.Nevetős,kedves ,hízelgő nagy babánk volt.Imádtuk,ez a szeretet végig megmaradt.Nemcsak kitűnő tanuló volt,hanem intelligens,ha jól emlékszem egy televíziós vetélkedőn is learatta a babérokat.Barátságunk végig megmaradt,leveleztünk,Zelmával dicsekedett,képeket küldött. skypon tartottuk a kapcsolatot,soha nem panaszkodott,bár az igen mélyen érintette,hogy Zelmától messzire szakadt.Nem tudom elhinni,hogy nincs többé.Ő volt az az ember,akit mindenki szeretett...Már nem lesz több vidám beszélgetés,nincs Éva.

      Törlés