2018. szeptember 29., szombat

a visszaeső...

ez már notórius..

ma ebéd után is leültem egy padra a rózsasétányon (most nem a szélére, emlékezve a rendőrautós esetre, hanem belül, a belső sor egy padjára ültem, a biciklim a külső egy padjára támasztva hagytam szemben vele)megint elbágyasztott a nap (bár most meg-megújuló szelek borzolták) de azért jól elvetettem magam, becsuktam a szemem és szunyókáltam...

míg nem  - a jól ismert szlogen - jól van? - vert fel álmomból

ezúttal egy motoros állt szemben velem, és kérdezte aggódva-gyanakodva

jaj, már nem is merek, csak szunyókálni egy kicsit..., mert rögtön rámszólnak - mondom megszeppenve, feltápászkodva, mosolyogva

csak szunyókáljon nyugodtan, - mondja, és  visszafordul, az útról még visszanéz, bólintunk, minden rendben... (úgy látszik direkt behajtott hozzám az útról)

nos elszégyelltem magam, el is jöttem, és azon töröm a fejem, hogy meg kéne emberelni magam

vagy rögtön az ebéd után meginni azt a kávét, nem várni hazáig(bármennyire is az én kotyogómban s általam készítettnél nincs jobb kávé a világon)

vagy nem elaludni

mert mi lesz ha egyszer tényleg rosszul leszek

és mindenki csak legyint...

(mint abban a bizonyos jön a farkas, jön a farkas  - mesében, mikor tényleg jött, hiába...nem hitték el, mikor pedig tényleg jött...)


9 megjegyzés:

  1. S.L. Talán otthon kellene sziesztázni, nem a parkban

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. addig el is kell jutni (ez útközben van, ez a különben teljesen elhagyott sétány), de otthon folytattam(kávé után is jót aludtam)

      Törlés
  2. G.E.L.L. Julikám!Egy kávézásra mindenkor sok szeretettel várlak mindenkor!

    VálaszTörlés
  3. Én két napja egy premier előtti főpróbán kaptam azon magam, hogy csukott szemmel "hallgatom" a zenés darabot. Kíváncsi lennék, hány percre "koppant le" a szemem. Szerencsére én sötétben ültem, és remélem az erkélyen ülő csekély létszámú közönség nem engem figyelt.
    Ha fáradtság tör az emberre, szerintem teljesen normális, ha becsukódik a szeme. A fiatalember pedig tényleg figyelmes volt, ritka is az ilyen a mai világban. Szunyókálj nyugodtan szélvédett helyen, amíg az időjárás még megengedi. Addig is szívod a friss levegőt. Jön az ősz és a tél, alhatunk még eleget a lakásunkban.

    VálaszTörlés
  4. szerintem , ha húsz éves koromban csukom le a szemem,nem keltek riadalmat vele! :) És tényleg megható a környezetem figyelme (pedig idegenek...)

    VálaszTörlés
  5. Ágnes Piskóthy
    A másik oldala az érmének, hogy nem csak közönyös emberek is élnek körülöttünk!!!😀👍

    VálaszTörlés