visszavitték a levesem, hozzá se nyúltam, megrémültem attól a sűrűségtől, ami elém tárult, pedig marhacsontlevesnek titulálták, igaz húsgombóccal. Szó nélkül visszavitte a pincérány, látva elutasotó gesztusomat...
a régi ismerős pincér, mondta, hogy ő ki se hozta volna nekem, ismerve az izlésem
mondom, nem is tudom mit egyek, nem is vagyok éhes...
kötelező az ebéd?- mosolyog
nem, csak két hétig alig ettem, beteg voltam, nem volt semmi étvágyam, volt úgy hogy egész nap egy meggybefőttön nyammogtam
a szervezet tudja, hogy mi jó neki - mondja bölcsen
végül kérek sajtossonkásrántott húst .petrezselymes burgonyával, s közben hogy csússzon, a méregdrága unborkasait - kicsit későn, de jön (még belefér az időbe? - kérdi)
persze,és szóhoz se jutok, látva hogy mekkora , legalább tripla adag áll előttem na ezzel jól is lakok,,,finom ám! (s a mennyiséggel úgy látszik ellensúlyozták az árát)---
mondom is , a fizetéskor, hogy remek volt
ő meg arról beszél, hogy most kezdte olvasni a Tibeti halottaskönyvet, ismerem?
persze, meg is van, de kissé veszélyes
(?)
olyan dolgokról ir, amikről semmit se tudunk (halálunk után)...
de kéne?
hiszen még élni se tudunk igazán!
Éva Barócziné Jantos
VálaszTörlésEgészségedre a finom ebédet, Julika. Nagyon jó döntés volt mellé a saláta.🌷
Gonda Julia
Éva Barócziné Jantos forditva! 🙂