elmentem még ünnepek előtti nap a Kelemen házba (azért is, mert lepuhult bicikligumim a közelében levő biciklishez vittem)
az étterem pangott az ürességtől, arról is már rég leszoktak, hogy feltegyék a terítéket az asztalokra
töltött káposztát kértem (igaz, holnapra is azt rendeltem a Gloriusban, de imádom, meg hét az egy szokványos karácsonyi menű...emlékszem , mikor még magam is csináltam, úgy, hogy közben anyu mondogatta ágyból, (mert nem volt egészen jól) a következő lépcsőfokokat...)
na szóval töltött káposzta, hatalmas adagot hoztak elém, mély tányérban, meg egy kanalat
hm
rettenetesen, zsirosat, piros lé úszkált a tetején
próbáltam lemeregetni a kanalammal, az alsó tányérba rakni, de nem volt elég
kértem kenyeret (bár nem szoktam ebédhez enni, de muszáj volt), hoztak is 3 db-ot
aztán meg eszembe jutott, hogy hozok én villát s kést) annak rendje és módja szerint (de miért nem hozták ők?) azaz az egyszem s el-eltűnő pincérlány
igy a villáról némiképp lecsuroghatott a piros lé
persze igy se tudtam mind megenni (nem mertem) pedig finom lett volna, a zsírt leszámitva...a kávézóban meg azt kérdi a kisasszony, hogy mivel kérem a kávém
mondom két cukorral
de elfelejti adni
de szólok
már a helyemen veszem észre, hogy nem adott kiskanalat, amivel felkavarhatnám
nahát azért ennyire nem vagyok fakir
nem értem, miért spórolnak az evőeszközökkel!!!! ha zsirral pl nem is
Júlia Jusztina Pásty
VálaszTörlésÉn még soha nem ettem étteremben töltött káposztát. Most is főztem nagyon finomat a vendégeim örömére.
Gonda Julia
Júlia Jusztina Pásty remélem ezért nem orrolsz rám azért...😉 biztos jobb is a házi.anyué utolérhetetlen volt!
Júlia Jusztina Pásty
A házi étel mindig jobb!
Gonda Julia
Júlia Jusztina Pásty néha én is müvelem,csak körülményes.Es mindig sajnaltam rá az időt. AZERT néha étteremben is ehetsz jót. (A másnapi gloriusi tkáposztam pl az volt. Csak arról nem írok; mert unalmaS 😉
Júlia Jusztina Pásty
Főzés közben zenét hallgatok, vagy hangos könyvet!
Gonda Julia
Júlia Jusztina Pásty a zene nálam is mindig szól vagy,a beszéd 🙂
Ács László
Kezdetek óta a szakképzett személyzeten spórolnak, ez egy 4 csillagos helyen életveszélyes hozzáállás.
Gonda Julia
Ács László MELLESLEG NÉGY CSILLAGOSSAL NEM VOLT BAJ(om) 🙂 (még), úgy nagyjából (mert mindig találok...)
3 p.
Válasz