2022. december 1., csütörtök

hideg van - fázom

 hideg - mindenütt

 hiába van a lakásban minden radiátorom nyitva a maximumon, 20,5 fok fölé nemigen megy a hőmérő, bára kinti hidegedéssel párhuzamosan végre már langyosabbak (melegebbek?) a radiátorok, valóban...

egyedül a Gyöngy cuki meleg! mert ott a klima jól fúj most meleget (a nyári hideg helyébe) Ma a kávém is alatta fogyasztottam el, pedig kint derengett egy kis gyér napocska is.

a Pepcóban meg találtam egy meleg XL-es pijamát. (XLL nem volt :( Remélem, azért rám jön, a fölseje biztos, amin elől egy dupla rátét van, gyerekesen egy maci (én is olyan vagyok benne!) de legalább melegiti a szivem, ami most a hidegtől szerintem is veszélybe került, már görcsölt...

ami meglep, ha igaz, hogy máris 21-en haltak meg(?) kihülésben, a lakásukban! Hát sajnos nálik nem lehetett 20,5 FOK SE - NE IS SZÓLJAK SEMMIT!

REMÉLEM TÚLÉLEM A TELET!

anyám mindig, bár indokolatlanul attól félt, hogy megfagyunk.. Vagy nem is annyira indokolatlanul? Áldatlan fűtési viszonyainkat és hatalmas térviszonyaiankat, belmagasságainkat  tekintve. Viszont midig mér nyár elején gondoskodott, elhozatta a téli tüzelőnket (brikettet, fát - korábban kokszot) Már érte!

(amúgy is előrelátó volt, mondta is hogy nyáron a téli, télen a nyári dolgokról kell gondoskodni, jóelőre...)

november 28

4 megjegyzés:

  1. Éva Barócziné Jantos
    Igaza volt Édesanyádnak, ez nálunk is így volt. Amúgy mi is felszereltettünk egy hűtő/fűtő klímát néhány éve, nagyon jó, korszerű, alig fogyaszt, hőszivattyús. Csak nyáron használjuk időnként a kánikulában, melegítésre egyáltalán nem kell, nagyon jó . nálunk a távfűtés. Ellenben nagyon ajánlom neked, Julika, nem jár nagy rumlival a felszerelése és a fűtésedre jól rásegítene + ad egy biztonságérzetet is, hogy nem vagy a távfűtésnek kiszolgáltatva. Sokan kizárólag klímával fűtenek télen, egyáltalán nem drágább, mint más egyéb fűtés, sőt.


    Gonda Julia
    NÁLAM is távfűtés van, de idén nem nagyon fűtenek....igaz én (magas)földszinten vagyok, s alattam fűtetlen minden...a klimától valamiért azért idegenkedek!


    Gonda Julia
    Erzsike, nálad hány fok van (hasonló helyzetben)?

    Vicei Károly
    Árammal fűtök a napi nyolc órás olcsó időszakban. A reggel még forró kandalló délutánra langyossá lesz, s a cicák is bátorkodnak a tetejére feküdni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gonda Julia
      itt is végre süt a nap...de nagy meleget nem adhat
      Válasz8 ó.


      Júlia Jusztina Pásty
      Nálam 24 fok a lakásban


      Gonda Julia
      jó neked

      Törlés
  2. Ági Csaláné Tóth
    Gonda Julia A TÁVHŐ most tényleg nagyon spórol a meleggel! Kilencesen csak langyos a radiátor!! Pedig kifizetnénk amit elhasználnánk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gonda Julia
      akkor ez általános (nálam 5-ös a maximum!)

      Törlés