2018. május 20., vasárnap

micsoda idők...

találtam egy levelet  a mély iróasztalfiókomban, mondanom se kell, mást kerestem - egy orvosi leletet, de mást találtam ..lelet ez is,  a levél 1962. körüli, , én  írtam (kézzel persze, tollal) anyámnak, feltehetően egy egyetemi épitőtáborból, Nagykátáról, egy ideig itt hányódott a polcomon egy apró mini fotó is arról a táborozásról, a sátrunk előtt, fürdőruhában , páran ücsörgünk, én szokatlan "frizurával", két varkocsba összefogva a hajam, most itt a levélben van némi magyarázat tán erre is:(mert hogy a 4 oldalon keresetlen egyszerűséggel és természetességgel mindenről beszámolok (majdnem) anyámnak, s közben erről is:"A hajam csupa kosz. A fésűm naponta kell mosni. Érdeklúdj hajcsavaró iránt a drogériában, de ne vedd meg!"



meg is lepett a levél közvetlen hangja, a részletesség, pedig anyámnak azért megszűrtem a közlendőimet, ami feltehetően izgathatta volna , azt azért inkább elhallgattam előtte - kíméletből, (nem emlékszem , hogy lányomtól kaptam volna hasonló hangvételű levelet, de hát más időket élünk, a kommunikáció mobilon zajlik, emailben ,annak más a stílusa,  felgyorsulva.. Lehet, hogy  én is előbb értem haza az építőtáborből mint a levelem?




S lám egész véletlenül jött elő a youtubon ez a szám,, felvétel  az 1969-es vagy 67-es?) évből, San Francisco 

MICSODA IDŐK voltak, milyen kedvesnek tűnnek most a szereplői

hippik, virágok, szelídség, szeretet....mosolyok

de hova lett mindez ....

ez már a múlt, a visszahozhatatlan...

mintha emberibb arca lett volna? (kérdem, óvatosan)....

(itt ugyanez a dal ugyanaz az előadó, évtizedek múltán)




aztán ebéd előtt - meg után is belenéztem a mai windsori esküvőbe, élő közvetítésben



Micsoda kalapok! ez volt az első benyomásom. Mintha nem is 2018-at írnánk, hanem majdnem a viktorianus időket...



de aztán kiderült , van itt minden: itt is sok virág, és a  menyasszonyi uszályt vivő kislányok fején majdnem-hippis virágkoszorú

  .... az "ifjú (menyasszony 36, vőlegény 33) pár" a herceg Harry és menyasszonya Meghan, az amerikai színésznő, természetesek, és ott van a megilletődött édesanyja is afroamerikai, nagyon kedves, szimpatikus arc....


és
gospelt is énekelnek itt, a Szent György templomban, gyönyörűen...


és közben a menyasszony és vőlegény  egymásra mosolyognak, (mintha 69-ben?...)

biztató....

(igaz, a királynőt véletlenül nem (sem) láttam mosolyogni, de ez nem tesz semmit)

7 megjegyzés:

  1. A királynő a nyilvánosság előtt talán ritkán mutatja ki az érzelmeit (ha vannak neki), nomeg 92 éves elmúlt... Ahhoz képest állja a sarat!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

  3. láttam már barátságosabb arckifejezéssela királynőt, de nem akarok levonni semmi következtetést ebből (mint irtam), persze , hogy helyt áll mindig, (most is, "jóváhagyta" a házasságot, és jelen is volt...stb, méghozzá az élénksárga kompléjában:), ami derűt is fejez ki), nekem imponál is őfelsége (vagy hogy kell mondani), de feltűnt ez a komorabb szinte gondterhelt arca (ez sem volt semleges, azaz a szerinted el is várhatóan érzelemmentes)...tudom, hogy 92, lehet, más problémája is, ami kiült az arcára... ne legyen ! ...:)
    apropo: miért is pont az utolsó s zárójeles mondatomra reagálsz, amit ráadásul én magam is még a mondaton belül bagatellizálok? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. u.i. szóról-szóra ugyanezt a kommentet irtam első változatban is, csak tele volt félreütéssel, azért töröltem és javitva tettem fel újra (nagyon pici ez a kalitka hosszabb komment javitásához)

      Törlés
    2. Miért is? Mert nem nagyon tudtam mit mondani arra a gondolatodra, hogy (ha jól értettem) valaha a 60-as években mindenki mosolygósabb, nyíltabb, kellemesebb volt... Vagy csak mi voltunk fiatalok?...

      Törlés
    3. valami most nem stimmel köztünk egymás megértésében... én pusztán a blogom második részére utaltam... (meg a pár őszinte(!) mosolyára pl:)meg a gospelre is akár.. na mindegy, nem kell mindig egy húron pendülni :)

      Törlés
    4. Nagyon tetszett a gospel és az amerikai pap dinamikus beszéde! Kicsit felrázta az apatikus közönséget. S különben is, nehéz megkérdőjelezni a szeretetre invitálást, ha nehéz is elhinni, hogy valóban győzedelmeskedhet ez a szép utópia... De utópiára azért szükségünk van.

      Törlés